RÓLUNK 


Varga János vagyok, az óvodás éveim zökkenőmentesnek mondhatók, már az életem utána következő részéhez képest. Az már itt is kitűnt, hogy jóval érzékenyebb vagyok az átlagtól, de ez akkor a legkevésbé sem volt az erényeim közé sorolható. Kevés barátom volt, de aki akkor megértette, és értékelni tudta a másságom, a mai napig itt van mellettem. Iskolás koromban robbant a bomba, mert kiderült a diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás mivoltom. Ezt tetézte, a sok képességhiányból táplálkozó kishitűség - önbecsülés hiány miatti lámpaláz, ami miatt azt sem tudtam elmondani, amit nagy nehezen bemagoltam.

Ezt az örök, és kiküszöbölhetetlennek látszó válsághelyzetet, a humorra való fogékonyságom ellensúlyozta. A szerelmes alkatom mellé ez a nyitottság társult küzdelmes életemben, de ezeket nem tudta értékelni a racionális világ. Ez a végletes sehová sem tartozás, és semmiben sem jól teljesítés, akkora méreteket öltött, hogy kilátástalanságomat, egy idő után a humor sem tudta feloldani...

Két gyermekes családapaként 35 évesen, egy kamionnal való frontális ütközés, ahol édesanyám, feleségem, 8 éves lányom, és 2.5 hónapos fiam is ott volt, hozott átütő változást. Ez a csattanás, és a tény, hogy mindannyian túléltük, olyan erejű volt számomra, hogy úgy éreztem, felébredtem csipkerózsika álmomból, sőt ezt úgy éltem meg, hogy valójában akkor születtem meg a Földre. Ezzel szinte egy időben leltem rá arra a világra, amit addigi életemben nem találtam sehol, és már-már beletörődtem, hogy az, amit keresek lehet, hogy nem is létezik.

Ez az alternatív gyógyítás, korokon, földrészeken átívelő ősi spirituális tudáson alapuló világa, ami varázsütésszerűen adott értelmet létezésemnek. Innentől kezdve elindult életemnek sikersorozata, bár nehézségek megmaradtak, illetve átrendeződtek. A kezdeti közös családi öröm, és támogatás alábbhagyott, de megtanultam, hogy mindenből épüljek, amivel találkozom, és ezt építsem be a hozzám érkező, egészségre vágyó emberek sokaságának életébe is, a segítségnyújtásomon keresztül. A feszültség fokozódott, az addig is, és mindig is, imádott családom gondolkodásmódomat, önmagam felvállalásának mértékét, eltérő világnézetemet, érthető módon, egyre kevésbé tudták már jól tolerálni.

Ezzel újabb robbanás következett be életemben, aminek erejét arra fordítottam, hogy másodmagammal megalapítottuk budapesti gyógyközpontunkat, amely az Aranymetszés nevet kapta. Szülővárosomban Szentesen, és országszerte tartottam előadásokat, az aranymetszés alternatív gyógyításban betöltött szerepéről, és a nyitástól számított egy évre kiadtam első könyvem, ami az: aranymetszés gerinc, és lélekgyógyításban való alkalmazásáról szól. Alapítótársammal Könyves Tóth Tündével a világon elsőként kidolgoztuk az Aranymetszés Módszert, az AM-et. Ezzel egy új fejezetet nyitottunk úgy a saját, mint az alternatív gyógyítói szakma világában.

Egész életem szolgálatként élem meg, így a több mint 18 éve megkezdett gyógyítói pályám is, ami a szó szoros értelmében adta vissza az éltem, és álltam be általa önként, a gyógyítás, a mások egészségének, jókedvének, boldogságának újbóli megteremtésének szolgálatába. Az egyéni kezelések közben, az előadásaimon, és a könyv lapjain keresztül is az a célom, hogy a teljes odaadást, jókedvet, lendületet, egészséget... élje át, aki kapcsolatba lép velem. Ez egyben az érkező ember önmagával való kapcsolódásának mélységét is jelenti, aminek a boldogság, a tiszta, és tudatos jövőkép, a békesség, a belső, és külső rend az eredménye.

"A tehetség sokszínű. Lehet verbális, képi, mozgásos, zenei, logikai vagy érzelmi. Boldogságunk - vagy inkább boldogulásunk - részben attól is függ, hogy megtaláljuk-e a számunkra kellemes, tehetségünknek megfelelő utat. A tehetség a legritkább esetben simulékony. Sokszor kitör, keresi az útját, korlátait, amiket aztán ledönthet. Dr. Vekerdy Tamás szavaival élve: "Ki mondta, hogy a jó tanuló a tehetséges ember? Épp ellenkezőleg: a tehetséges és kreatív ember deviáns, egyenetlenül fejlődik, és utálja, amihez nincs kedve. El vagyunk tájolva, amikor a gyerekeinket a jó tanulásra űzzük."

Ösztönözzük magunkat boldogságon alapuló tanulásra, végezzük tevékenységeinket örömmel, ez ad teret, hogy felszabaduljon a lélek, és visszanyerje egészségét a test.Könyves Tóth Tünde vagyok, és már kisgyermekként is úgy gondoltam, sokkal több dolog létezik a világban, mint amit szabad szemmel láthatunk. Rácsodálkoztam fűre, fára, virágra, és próbáltam megérteni, hogyan működhet ilyen tökéletesen az élet, ez a csodálatos rendszer.

Szinte egész életemben végigkísért az óvodától kezdve kisiskolásként, és később a gimnáziumban is az az érzés, hogy az emberek nem látják ki vagyok én. Igyekeztem megfelelni, beilleszkedni, mégis azt éreztem, hogy kívülálló vagyok, és sohasem leszek "elég jó". Azon kevesek, akik igazán ismertek, a mai napig nagyon fontos helyet foglalnak el az életemben, nagyra értékelem a barátságukat, és azt, hogy hittek bennem. Ennek köszönhetően idővel kialakult az a képességem, hogy meglássam a másik emberben az egyediséget, és azt, hogy ő miben különleges.

14 évesen zeneművészeti szakközépiskolába szerettem volna felvételt nyerni, azonban a tanárom lebeszélt róla, mondván, hogy úgysem vennének fel, én pedig ezt elfogadtam. Aztán néhány év múlva egy szerencsés - vagy szerencsétlen - véletlen folytán a konzervatórium tanára révén mégis kiderült, hogy ez nem így volt, felvettek volna... Életem egyik legnagyobb traumája volt ez, becsapva és elárulva éreztem magam... Gimnáziumban tanultam tovább, és úgy gondoltam akkor, hogy ha ezt a labdát dobta az élet, akkor hozzuk ki ebből a legtöbbet. Jól tanultam, érdekelt a történelem, és a nyelvek, egyetemre készültem.

A gimnázium után egy sikertelen egyetemi felvételit követően nem próbálkoztam tovább, férjhez mentem, családot alapítottunk. Mivel már akkor is nagyon érdekelt a gyógyítás, gyógyszertári asszisztensként kezdtem el dolgozni. Gyermeket szerettünk volna, azonban egy éven belül két vetélés következett, ami mind érzelmileg, mind fizikailag nagyon megviselt. A veszteségek után mégis sikerült talpra állni, és amikor végre megszülettek a lányaim - az első Emese, majd Timi két év múlva követte a nővérét - ezzel életem legboldogabb időszaka vette kezdetét.

A házasságunk boldogan indult, de aztán fokozatosan megromlott a kapcsolatunk. Az együtt töltött 22 év után én mondtam ki, hogy válni szeretnék. Úgy éreztem, hogy nem a saját életemet élem... Szabadságra vágytam, és arra, hogy végre a saját lábamra álljak, tanulhassak, és felfedezzem ki is vagyok, és mire vagyok képes valójában. A lányokkal közös élet szeretettelien és eseménydúsan alakult, s bár voltak nehézségeink, de mindig találtunk megoldást. A gyermekeit egyedül nevelő elvált nőként a párkapcsolati próbálkozásaim sokáig nem sikerültek, de mindig hittem benne, hogy van valahol egy férfi, aki az igaz társam.

A válás utáni zűrös lelkiállapotban kineziológushoz fordultam, hogy segítsen feldolgozni a történteket. Nagyon tetszett mindaz, amit tapasztaltam és hétről-hétre éreztem a pozitív változást. Az önbizalmam és önértékelésem visszatért, átértékeltem a múltam történéseit, és eljátszottam a gondolattal, hogy ezzel én is szívesen foglalkoznék. Minden úgy alakult, hogy ez sikerüljön- ahogyan ez lenni szokott, ha az ember az útjára lép: 2 hónap múlva egy kineziológia tanfolyamon találtam magam, egy év múlva szakvizsgát tettem, és azonnal elkezdtem dolgozni kineziológusként. Ez hatalmas fordulatot jelentett az életemben, úgy éreztem hazaértem, és az, amit már kicsi gyermekként éreztem, hogy a látható dolgok mögött van valami más is, kezdett értelmet nyerni. Tudásomat több alternatív módszerrel gazdagítottam (numerológia, OH kártya, Bach virágterápia, Diapozitív metódus, ThetaHealing), melyek alkalmazásával kialakítottam azt a módszertant, amely mára az Aranymetszés Módszer szerves részét képezi.

2013-ban találkoztunk Jánossal, és ekkor indult el köztünk egy nagyon gyümölcsöző emberi és szakmai kapcsolat. Szakmailag hatalmas előrelépés volt, amikor 2014-ben Budapesten a Bijóenergia Egészségközpontban kezdtünk el dolgozni terapeutaként. Ezt követően 2016-ban Orosházáról Budapestre költöztem, 2017. szeptemberében pedig a közös gondolkodás és alkotás eredményeként megalapítottuk az Aranymetszés Gyógyközpontot, és kidolgoztuk az Aranymetszés Módszert, amely ötvözi az eddigi szakmai tapasztalatainkat és tudásunkat, és az Univerzumban mindenütt jelenlévő arany arányt elsőként alkalmazza az alternatív terápiában.

Hiszek abban, hogy a hozzáállásommal, jó szándékkal bármit meg lehet oldani. A gondolkodásom és az érzéseim helyes irányba és arányba állításával gyökeres változást indítottam el az életemben. Küldetésem szerint abban segítek a hozzám fordulóknak, hogy lássák milyen egyediek, értékesek, és hogy értékeljék a csodát magukban és másokban is. Az életútelemzés által olyan felismerésekhez jutnak, amely segít megtalálni a saját megoldásaikat, és a számukra leggyümölcsözőbb módon tudnak változtatni az életükön.

Az a célom, hogy a panaszaikat megoldva/gyógyítva segítsek a klienseimnek felismerni és aktiválni a bennük rejlő erőt, ezzel hozzájárulva a kiegyensúlyozott, EGÉSZ-séges élet eléréséhez, és ezzel együtt az emberiség tudatosodásához is.