ARANYMETSZÉS

AM - Aranymetszés Módszer

Az aranymetszés egy olyan arányosság, ami az egész Univerzumot átszövi, és a harmóniát hordozza önmagában. Ezt a harmóniára való törekvést alkalmazzuk az Aranymetszés Gyógyközpontban a testi és lelki problémák feloldásában, visszaállítunk a saját rendszeredbe az arany arány szerint.

AM, az aranymetszés ötven árnyalata

Amitől visszanyered az egészséged, és nő a teljesítőképességed. A fent nevezett módszer visszanyúlik a technológiák hatalma előtti világba, amikor műszerek nélkül is tudott az adott kor embere mai szemmel nézve is csodálatot kiváltó építményeket alkotni. Csodálatunk, és csodálkozásunk közben felmerül a kérdés, hogy hogyan, hiszen nem állt rendelkezésre az elektromosság, műszerek, erőgépek...., és mégis olyat tudtak, ami elvonja a figyelmünket a telefonunk nézegetésétől, és felmerül bennünk a kérdés, hogy hogyan?

Ez a kor, amiben élünk végtelenül gyors, impulzív, vibráló, dinamikus, de valami nagyon fontos lemaradt ebben az őrült tempóban: Te magad, a lelked nyugalma, a békességed, az egységed, az egészséged. Bár az, hogy "mindent is kell csinálni egyszerre", és "mindenhez is kell érteni párhuzamosan", felidézheti Leonardo Da Vinci polihisztorságát, de a kortünet mégis az, hogy az az érzésünk, hogy mindenünk megvan, amit a technológia meg tud adni, de a belső rend, a kiegyensúlyozottság, békesség, nyugalom..., és az ebből a stabilitásból folyamatosan merítkezni tudó boldogság végletesen hiányzik.

Az aranymetszés, mint matematikai, geometriai szabályszerűség nem idegen a kor embere előtt, sőt egyre több ember ismeri, fedezi fel magának ezt az állandóságot, ezt az Arany arányt akár a spirálokon, akár a Fibonacci számsoron, akár az új kor fraktáljain, azok képi világán keresztül.

Mi az Aranymetszés módszer lényege?

Az Univerzum folyamatosan a tökéletességre, harmóniára törekszik, amely az aranymetszés szabályszerűségén keresztül jelenik meg a fizikai világban. Minél közelebb van valami az aranymetszéshez, azt annál szebbnek, tökéletesebbnek látjuk, érzékeljük.

A világcégek logójában (Walt Disney, Apple) a legismertebb művészeti alkotásokban (Leonardo Da Vinci: Mona Lisa), híres épületeken (egyiptomi piramisok, Eiffel torony) egyértelműen nyomon követhetjük ezt a tendenciát.

Ami nagyon fontos: az emberi test arányai sem kivételek ez alól, ezt alkalmazzák többek között a plasztikai sebészetben és a fogászatban is. 

Gondolod, hogy ami meghatározza a tested fizikai működését, az a lelkedben, a belső világodban, az energetikai rendszeredben is jelen lehet? Igen, jól gondolod! Pontosan erre a felismerésre épül az AM. És ez ilyen egyszerű! 

"Az egyszerűség a legnagyobb bölcsesség." - mondta Leonardo Da Vinci

Az aranymetszés az az arányosság, amit megtalálsz önmagadban, és amiben megtalálod önmagad.

A módszer fontos része a lelki alkatod, az életfeladatod felismerése. Az első lépés, amikor hozzánk érkezel, az életforgatókönyved elkészítése, amelyből világossá válik a számodra, hogy mi az életfeladatod, miért vagy itt ezen a világon, mely életterületeken kaptál komoly támogatást, és melyek azok, amik tanulási feladatot hordoznak.

Ezzel egy olyan iránytűt kapsz a kezedbe, amelynek a segítségével könnyen tudsz tájékozódni az életedben. Azt tartják, hogy "cél nélküli hajónak bolond a kapitánya." Ezekkel az információkkal bátran tudsz célokat kitűzni, és irányt és arányt változtatni, ha szeretnél.

Az AM olyan kifinomult értéket közvetít, mint a divat világában a Rolex, és a Chanel, amelyeknek a logója szintén aranymetszésben van.

Mikor fordulj hozzánk?

Amikor lelki problémáid vannak:

 • ha felmondtak a munkahelyeden, és elveszettnek érzed magad
 • ha rossz párkapcsolatban élsz, és nem látod a megoldást
 • ha nem találod a helyed a világban, de megoldást keresel
 • ha tanfolyamról tanfolyamra jársz, ami sokat ad, de nem kapod meg, amit keresel
 • amikor orvostól orvosig jársz, gyűjtöd magadról a leleteket, és mégis egyre rosszabbul vagy...
 • amikor már úgy érzed, hogy eleged van és összeroskadsz a terhek súlya alatt
 • amikor úgy érzed, hogy megértél a változásra...

...Akkor az AM megadja neked a keresett segítséget. Azokat az értékeket hozzuk felszínre benned, amik eddig is ott voltak, de a problémák súlya alatt eltörpültek.

Hogyan lehetséges ez?

Úgy, hogy a legjobb megoldás mindig is ott volt benned. A lelked aranymetszés pontja a tudatosságod, a boldogságod egy olyan állandó, ami soha nem változik. Ez a szervezet öngyógyító képessége, ami minden pillanatban arra vár, hogy kapcsolatba lépj vele.

Az életforgatókönyv elkészítése után megkeressük és feloldjuk az elakadásod okait, az aránytalanságokat felszínre hozzuk, így a helyes arányok visszahangolásával tudatossá válik benned az öngyógyító képességed gyorsasága és hatékonysága. Ekkor

 • képessé válsz döntéseket hozni és cselekedni - megpályázol egy számodra sokkal előnyösebb állást
 • a kommunikáció újraindításával (így, vagy úgy) rendezed a párkapcsolatod
 • megtalálod az új irányokat a világban
 • pontosan tudod mire és kire van szükséged az életedben
 • megtalálod a megfelelő válaszokat és megoldásokat az egészségügyi problémáidra
 • leteszed a felesleges terheket
 • és változtatsz, mert a változás az élet...

Amikor a gerinceddel van probléma:

 • ha becsípődött a derekad, és a gyermekeddel holnap lesz az iskolában az apa-fiú focimeccs
 • ha nem tudod már hetek óta bekötni a cipődet, mert nem tudsz lehajolni
 • amikor nem tudod hogyan fordulj meg éjszaka az ágyadban, annyira fáj a hátad

Amikor "becsípődik" a derekad, annak a fizikai történésen kívül egyéb oka is van. Megfigyelted már, hogy amikor stresszes helyzetbe kerülsz, kritizál a főnököd, a szomszéd beszól, vagy a gyereked szemtelen, akkor az izmaid megfeszülnek, esetleg görcsbe rándul a gyomrod és megfájdul a fejed is? Ezek mind a stressz fizikai következményei, és túl egyszerű lenne azt gondolni, hogy egy szem fájdalomcsillapítóval megoldhatóak ezek a problémák.

A lelki háttérnek sokkal nagyobb jelentősége van annál, mint amit napjainkban a hagyományos orvoslás használ és elismer. Az AM a probléma valódi okának feloldásával, tudatosításával egy olyan megoldókulcsot is ad a kezedbe, amit a későbbiekben újra tudsz alkalmazni a mindennapokban. Saját gondolkodásmódod, a fókusz átállításával, az arányok újragondolásával tartós változást tudsz létrehozni az életminőségedben.

Mit nyersz azzal, amikor minket választasz?

Jelenlegi ismereteink szerint ez az első olyan kezdeményezés Európában, amely ezt az ősi tudást gyógyászati területen tudatosan alkalmazza, mivel nem jelent meg eddig sem a klinikai, sem az alternatív terápiákban. Ebből adódóan ezen a területen összehasonlíthatatlanul több a kiaknázatlan lehetőség, mint az eddig rendelkezésünkre álló ismeret. Maga a módszer végtelenül egyszerű, és a definíciója minden információt tartalmaz:

A kissebb rész úgy aránylik a nagyobbhoz, ahogy a nagyobb aránylik az egészhez!

 1. egy helyen megoldjuk a problémáidat - nem kell elmenned több terapeutához, mivel egy helyen megoldást kapsz mind a fizikai, gerinc és járulékos problémáidra, mind a lelki, életvezetési gondjaidra. Mindezt összefüggéseiben érthetően, rendszerbe foglalva, és a későbbiekben is alkalmazható módon adjuk át a számodra.
 2. megtakarítasz rengeteg időt, amit várakozással töltenél
 3. nem esel ki a munkából
 4. a családoddal, a szabadidős tevékenységeiddel több időt tudsz tölteni
 5. komplex, holisztikus megoldásban részesülsz, ami olyan energiákat szabadít fel, amiről nem is álmodtál.

Aranymetszés a testen

Az aranymetszés az emberi test számos helyén kimutatható. Például a kézfej és az alkar méreteinél vagy a három ujjperc közötti távolság arányaiban.


 • a vállvonal és a fej hossza közötti távolság
 • az ujj hegye és a könyök közötti hosszúság, illetve a csukló és a könyök közötti hosszúság
 • a száj hossza és az orr szélessége
 • a pupillák távolsága és a szemöldök közötti hosszúság
 • Mindegyik nagyon közel van az arany arányhoz!

A következő ábra segítségével csemegézhetünk még egy ideig az emberi test arányain. 

Az AM szerinti lélekalapú gerinc kezelés segítségével a fájdalmaid hosszútávon gyógyíthatók, így az eredmény:

 • fájdalommentes, élvezetes mozgás - megnyeritek a focimeccset
 • életminőség javulás - nem kell megkérned a párod, hogy kösse be a cipődet
 • pihentető alvás - reggel mosolyogva ébredsz

Az AM tudományos magyarázata

Azt az alcímet is adhatnánk ennek a résznek, hogy: A tudomány újszerű magyarázata a csodás gyógyulásokra, avagy mit tehetünk azon túl, hogy elmegyünk egy lélekkezelésre, lélekalapú gerinckezelésre?

Mint tudjuk minden betegségnek - és ez természetesen a gerincproblémákra is vonatkozik - kialakulásának lelki eredete, és oka van. Joggal merülhet fel tehát a kérdés: ha a betegségek okai a lélekben keresendők, akkor lehetséges, hogy a gyógyulásnak, az egészség kulcsának is ott kell lennie? A válasz egyértelműen igen.

Hogyan jön létre a lelki béke, az egyensúly, a harmónia?

Biztos vagyok abban, hogy ismered, a következő párban megjelenő tulajdonságainkat: nappal - éjszaka, igen - nem, jó - rossz, egészség - betegség, férfi - nő, szegény - gazdag, régi - új, fiatal - öreg... stb.

Hogy miért is fontosak az ikertulajdonságok? Azért mert a legkülönbözőbb élethelyzeteinkben vannak jelen, rendszerint csak tudat alatt, és amikor a belső, egyedi harmóniádtól, mint Arany - Aránytól eltérsz, felborulnak az arányok, és kész a kényelmetlen érzés, bánat, fájdalom, betegség, kilátástalanság... stb.

Az AM segítségével az arányok visszaállíthatók, és az egyensúly, a lelki béke, a harmónia visszanyerhető számodra.

A speciális gerincmozgatás, és az alkalmazott lélekre ható módszerek is másodpercek alatt hatnak a fizikai testre. Ez a hatékonyság a kapcsolatteremtésen, és a külső - belső párbeszéden múlik. Ahogy létrejön az összehangolódás a kezeltnek önmagával, valamint a kezelő, és a kezelt között, ez az összhang kaput nyit a lélek felé is, és fordítva, vagyis visszahatunk az okokra, és ezáltal növeljük a gyógyulás esélyeit, és rövid úton létrejön maga az egészséges állapot.

A kezelés tehát közvetlen, és közvetett ráhatás a segítséget kérő ember tudatalattijára, lelkére, testére, egész létére, a kezelt ember maximális bevonása mellett.

Hogyan is képzelhető ez el, és milyen összetevők együttes hatása jelenik meg a kezelések alkalmával? Az AM azért tartozik a világ legnagyobb csodái közé, mert fölfoghatatlanul bonyolult rendszerekben van jelen a kvantum mélységétől a galaxisok idegrendszer szerű kapcsolatáig, és mindezt, egy végtelenül egyszerű képlettel, az aranymetszés törvényével definiálva: a rövidebb szakasz úgy aránylik a hosszabbhoz, mint ahogy a hosszabb az egészhez. Ez az arányszám a Φ, értéke: 1,618.

Hogyan is képzelhető ez el, és milyen összetevők együttes hatása jelenik meg a kezelésekkor az AM-t alkalmazva?

Mint ahogy már említettem, a világegyetem, a Tejút, a test arányai, a csontrendszerünk, a sejtjeink szaporodása, a DNS-ünk..... mind - mind az Aranymetszés arány szabályrendszerét követik. Ugyanez vonatkozik a láthatatlan minőségeinkre is, mint a lélek, érzelmek, energetika, gondolkodás, érzékek. Mindig akkor van kibillentettség érzésed, frusztrációd, rossz kedved, fájdalmad, betegséged, amikor eltértél a belső etalonodtól, a belső aranymetszés egyensúlyodtól.

Igen, a probléma akkor kezdődik, amikor az aránylag jóból, elcsúszunk az aránylag nem jó kategóriába, vagy nevezhetjük ezt térfélnek is. Az AM azt tudja, arra hivatott, hogy ezeket a nehéz, megoldatlan, illetve megoldhatatlannak hitt problémákat segítse Neked - Veled a megoldott térfélre visszatenni, és megmutatja azt is, hogy az életed, hogyan tudod ott is tartani. Ezt bizonyítandó álljon elő még néhány tudományos anyag a DNS-ről, amivel azt mutatom be, hogy az ember, tehát TE, aki ezeket a sorokat olvasod, milyen csoda vagy.

Az élet virága az alapja mindennek, ami létezik

E mintázat alapján osztódnak a sejtek, így épül fel az emberi szervezet, és eszerint növeszti a természet a virágokat. Makrokozmikus léptékekben mérve, így jönnek létre a galaxisok is.

Ahogy az Élet Magja gyarapszik és tágul, folyamatosan újabb és újabb gömböket hoz létre, melyek spirálszerűen helyezkednek el. Az Élet Magja körül a második körben még hat, majd a harmadikban szintén hat új gömb keletkezik. E szentséges geometriai ábra vég nélkül ismétlődik az atomokban, sejtekben, milliárdnyi életformában, valamint a bolygók és galaxisok rendjében.

Bár a részek mindig egyediek, mégis kapcsolatban állnak az egésszel. Itt érhető tetten a rész-egész egységelve. A természet formavilága változatos, de minden mögött ugyanaz az ősminta áll. Ha elvonatkoztatunk a gömböktől és csak a gömbök erővonalait tartjuk meg, akkor újabb felismerésekre tehetünk szert...

A Naprendszer és az Univerzum

A Naprendszerben és az Univerzumban is találunk arany arány kapcsolatot. A Föld és a Hold átmérőiből olyan háromszögek alkothatók, amelyek dimenziói a Φ matematikai jellemzőin alapulnak. A bolygók távolsága a Naptól - már nem is meglepően - szintén közel áll a Φ exponenciális vonalához. A Szaturnusz gyönyörű gyűrűinek távolsága és a bolygó átmérőjének aránya is nagyon közel van az arany arányhoz. A NASA 2003-ban megjelentette a világegyetem alakzatát a Φ-n alapuló dodekaéder formájában.

A Fibonacci-számsor megjelenik még napraforgókban, virágszirmoknál, illetve a legkülönbözőbb gyümölcsökön és zöldségeken is. 

Az aranymetszés megtalálható az emberi DNS-ben is

Ha az emberi test minden DNS-ét egymás után kapcsolnánk, 67 milliárd mérföld, azaz több mint 107 milliárd kilométer hosszú lenne. Ez a távolság több, mint a Nap-Föld távolság 130-szorosa, a Föld-Hold távolságnak pedig 130.000-szerese.

Az ember egy kromoszómájában kb. 3,2 milliárd genom (öröklődési anyag) található, amire mint információs alapegységre (betű) is tekinthetünk. Ennyi betűvel 1000 darab ezeroldalas, oldalanként 3200 betűt tartalmazó könyvet tölthetnénk meg. De mit tehet az ember otthon - speciális szakember jelenléte nélkül - azért, hogy láthatatlan belső rendszerét gyógyulásra ösztönözze? Nagyon is sokat!

Párbeszéd a DNS-sel, hogyan hathat az ember a DNS-re?

Mi a fő szabályozó elv az ember életében: a sors, a tudatosság, a vak véletlen vagy ezek elegye? Hogyan befolyásolja a viselkedés, a gondolkodás, a kollektív tudat, a személyes akarat és az egyéniségfejlesztés génjeink átalakulását?

DNS-ünkben évmilliók tapasztalatának lenyomata van elraktározva és szinte minden sejtfunkció a DNS ellenőrzése alatt áll, illetve attól függ.

Tudtad, hogy ha sokat idegeskedsz, rossz irányba befolyásolod sejtjeid szaporodását? A stressz egy határig pozitív hatású, majd később már rombol, vagyis negatívan hat a DNS-re. Tudtad, hogy az AM segítségével nagyon rövid idő alatt, de energiagyakorlatokkal napi 10-20 perc önmagadra fordított tudatossággal csodákat tehetsz ezen a téren is?

Aki pozitívan tud gondolkodni - és közben nem válik "ezó-egóssá" -, komoly sikereket érhet el a DNS-sel való kapcsolatteremtésben úgy testi, mint lelki és szellemi dimenziókban egyaránt.


Váltás a kvantum-tudatosságra

Ha a kvantum-DNS helyesen működne, jóval hosszabb lenne élettartamunk, és az egészség is természetes lenne, és minden sokkal jobb lenne. Ma már bizonyított, hogy az emberi génállomány kvantumrésze visszafejlődött az évezredek alatt. Immunrendszerünk meggyengült, új betegségek tömege jelent meg, és jelenik meg napjainkban is. A fősodratú, a gazdasági hatalomtól erősen befolyásolt tudomány tanácstalanul áll a jelenség előtt, pedig az ok pofon egyszerű.

Amit nem használunk, az visszafejlődik.

Aktiváljuk hát!

Mindenki a saját forradalmát kell, hogy végrehajtsa

Mindannyian megtehetjük azt, amit ez az úttörő tudomány igazolni látszik: bárkinek lehetősége van a saját DNS-e átprogramozására. A kutatók felfedezték, hogy az emberi DNS képes az úgynevezett mágneses "féreglyukak" létrehozására. Ennek az alapjai:

 • a féreglyukak olyan alagúthoz hasonlatosak, amelynek két vége, a kozmosz különböző zónáiban található, s ezáltal az információ hatalmas távolságokat hidalhat át rajtuk keresztül
 • a DNS információkat vonz a makrokozmoszból, és átadja őket a tudatunknak...
 • Tehát megvan a csatorna és megvan az indíttatás ("drive"), vagyis van egy kozmikus, több különböző állomást fogó természetes "készülékünk".

A DNS-ben lévő biológiai rezonátor segítségével létrehozható egy új, valóban felsőbbrendű tudati forma. DNS-ünk információt képes le - és feltölteni ebbe a végtelenül széles hálózatba, amely maga az élet, illetve "online" kapcsolatot tud létesíteni a hálózat többi tagjával is. A csodálatos távolsági gyógyítások, a telepátia és a többi "furcsaság" ily módon könnyedén és természetesen megérthető.

A kutatók szerint az egyéni tudattal rendelkező emberek újból képesek lesznek ─ nem csak spontán, hanem tudatosan ─ hozzáférni a csoportos tudathoz, és ezáltal emberfeletti erőre fognak szert tenni. Az emberiség nyilvánvalóan egy ilyen csoporttudat felé tart!

Az AM az itt felsorolt ismereteket összegzi és alkalmazza alternatív módszerként test és a lélek gyógyulása érdekében. Az itt látható képek, és olvasható mondatok legnagyobb része megtalálható Varga János: A Pillanat Művészete című könyvében, amit ezen az e-mail címen meg tudsz rendelni:

gyogykozpont@aranymetszes.com

Tapasztald meg velünk a Φ érzést!